Bosbrand op de Hoge Rielen tijdens brandfase rood

Dinsdagavond 3 juli 2018 omstreeks 19.30u is er een bosbrand geweest op de Hoge Rielen. Het noodplan is onmiddellijk in werking getreden. Brandweer en medewerkers van de Hoge Rielen waren zeer snel ter plaatste. De brandweer kreeg de brand snel onder controle en er zijn op geen enkel moment personen in gevaar geweest.

De brand ontstond in het midden van het domein, ter hoogte van Kamp 40 - Katapult. De brand woedde een vijftiental minuten en bereikte een oppervlakte van zo’n 40m bij 50m. De oorzaak is onbekend. De Hoge Rielen werkt nauw samen met brandweer en Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) om de situatie op te volgen. Alle groepen die op het domein verblijven werden op de hoogte gebracht van de situatie.

Door de extreme droogte is sinds zondag 1 juli fase rood afgekondigd voor de Antwerpse en Kempense brandgevoelige gebieden. Roken en vuur maken is daarom streng verboden op het domein. We informeren verblijvende groepen uitgebreid over de te nemen maatregelen en roepen iedereen op tot waakzaamheid.

RTV kwam maandag 2 juli nog een reportage maken op de Hoge Rielen over brandfase rood. "Het personeel van de Hoge Rielen is goed voorbereid en ultra waakzaam", aldus onze directeur Bert Mellebeek.
Dat blijkt uit de snelle actie tijdens de bosbrand op dinsdagavond 3 juli.