In beeld: De Hoge Rielen in ontwikkeling

Zaterdag 9 februari opende Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz twee nieuwe gebouwen en gaf hij het startschot voor maar liefst vijf (!) nieuwe projecten van totaalrenovaties en nieuwbouw. Dit maakt deel uit van het ‘masterplan’ van De Hoge Rielen, dat in 2004 werd opgemaakt. Dit plan zorgt ervoor dat het hele domein in de volgende 20 tot 30 jaar verder evolueert volgens een duidelijk concept, met oog voor de historische en ecologische waarde. De voorbije 15 jaar gebeurden er al bijna 15 totaalrenovaties en nieuwbouwprojecten op De Hoge Rielen.

Panelgesprek                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Naar aanleiding van de opening de twee nieuwe gebouwen keken de architecten die meewerkten aan de architecturale invulling van het Masterplan terug op die periode, en gingen zij op zoek naar een verdere toekomstbestendige ontwikkeling van De Hoge Rielen. BRZZVLL zorgde voor een streepje muziek.

Twee nieuwe gebouwen (Gebouw 11 - Kajak & Gebouw 14 - Knoop)
De gebouwen harmoniëren prachtig met de natuur en hebben dankzij de grote glaspartijen veel natuurlijk licht. De slaapkamers zijn moduleerbaar, er is een slaapzolder en twee buitenslaapboxen, goed voor 56 bedden per gebouw of een totale slaapcapaciteit van 112 bedden. De gebouwen voldoen aan de modernste eisen inzake duurzaam energiegebruik en beschikken van bij aanvang over het kwaliteitslabel ‘Green Key’. De nieuwe slaapboxen bieden een geheel nieuwe ervaring: comfortabel, gezellig én midden in de natuur.

Nieuwe projecten

Eén van de bestaande gebouwen wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw die feilloos harmonieert met de bestaande gebouwen. Twee kampeerloodsen worden helemaal gerenoveerd en ontdaan van asbest. Eentje daarvan is de uitvalsbasis voor het Klimbos op De Hoge Rielen. Het Theater wordt volledig gestript, gemoderniseerd en uitgebreid. Via landschapsinrichting wordt de nieuwe vuurplaats als amfitheater opnieuw aangelegd, met meer dan 200 zitplaatsen.

  

Uit het nieuws:

https://www.hln.be/regio/kasterlee/zeven-nieuwe-gebouwen-voor-de-hoge-rielen~abb1d213/

https://www.gva.be/cnt/dmf20190209_04165233/vijf-nieuwe-bouwprojecten-in-natuurdomein-de-hoge-rielen

https://nnieuws.be/artikel/vijf-nieuwe-bouwprojecten-natuurdomein-de-hoge-rielen

https://www.rtv.be/artikels/hoge-rielen-krijgt-nieuwe-gebouwen-a64749

https://kempennieuws.be/2019/02/11/domein-de-hoge-rielen-breidt-verder-uit/

https://svengatz.prezly.com/vlaams-minister-sven-gatz-pakt-uit-met-zeven-nieuwe-gebouwen-op-de-hoge-rielen#