Europese vrijwilligers - ESC

Met het project European Solidarity Corps haalt de Hoge Rielen een paar helpende handen en een andere cultuur in huis.

Elk jaar verblijven buitenlandse vrijwilligers voor een langere periode op de Hoge Rielen. Ze leren de organisatie, ons land, onze gewoontes en manieren van werken kennen. In ruil voor kost, inwoon en wat zakgeld draaien ze mee op ons domein. Lees hun blog over hun verblijf in de Hoge Rielen / België.

Vrijwilligers 2019: Toni uit Spanje en Veronica, Valentina en Andrea uit Italië

Vrijwilligers 2018 - 2019: Luis uit Duitsland en David uit Oostenrijk

Vrijwilligers 2018: Amel uit Oostenrijk, Yigit uit Turkije, Kristina uit Oekraïne

Vrijwilligers 2017: Javi uit Spanje en Vanessa uit Duitsland

Vrijwilligers 2016: Max uit Italië en Ania uit Polen.

Vrijwilligers 2015: Nicole en Paula uit Spanje. 

Vrijwilligers 2014: Meissa uit Spanje en Maria uit Rusland

Vrijwilligers 2013: Javi uit Spanje en Maja uit Servië.

Onze vrijwilligerscoach Gerlinde Meeus getuigde voor het European Solidarity Corps over de leerkansen die we onze Europese vrijwilligers bieden en wat ze onze organisatie bijbrengen.

Dennis van het MJC Flers (Frankrijk) legt uit waarom jongeren vrijwilligerswerk moeten doen met het European Solidarity Corps en waarom je als organisatie vrijwilligers in huis zou moeten halen.

Miguel van de Aventura Marao Clube (Portugal) vertelt hoe hij terecht is gekomen bij het European Solidarity Corps en waarom het zo belangrijk is voor zijn organisatie.

Ook interesse om Europese jongeren een leerrijke ervaring te bieden in je organisatie, maar geen idee hoe hier aan te beginnen? Hoor zeker eens naar de mogelijkheden bij nationaal agentschap JINT.